FAQ

Hier vind je alles wat je wil en moet weten over Freshtival! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje via onze contactpagina!

Hoe en wat?

FAQ

Tickets

Jouw toegang tot Freshtival

Hoe zet ik mijn ticket op naam?

Je gekochte Freshtival tickets moeten eerst op naam gezet worden voordat je ze ontvangt. Hoe dit werkt? Lees snel verder!

  • Na aankoop van je tickets ontvang je een bevestigingsmail van Paylogic. Hier vind je een link naar de pagina om voor iedere ticketontvanger zijn of haar persoonlijke informatie toe te voegen. Klik na het invullen op doorgaan!
  • Controleer goed of de gegevens juist zijn ingevuld en klik op bevestig. De personalisatie van je ticket(s) is afgerond.
  • Je ontvangt een e-mail met daarin de gepersonaliseerde tickets.

NB: bevestigingsmail of de e-mail met je tickets kwijt? Vraag deze opnieuw aan via deze Paylogic-site!

Kan ik mijn gepersonaliseerde ticket nog wel verkopen of wijzigen?

Heb jij een ticket overgekocht van iemand die al gepersonaliseerd was? Of zou je toch iemand anders mee willen nemen naar Freshtival? Geen probleem, er zijn twee verschillende mogelijkheden om dit op te lossen.

  1. Verkoop je tickets via Ticketswap. Freshtival heeft namelijk een samenwerking met dit platform!
    SecureSwap betekent dat de verkochte tickets worden omgeruild voor een nieuw ticket die direct op naam van de nieuwe eigenaar staan. Het oude ticket, dat nog in bezit is van de verkoper, is daarmee automatisch ongeldig. Hierdoor is het 100% veilig om je tickets via dit platform te verkopen en te kopen. Klik hier om te swappen!
  2. Via de speciale Name Change Module van Paylogic kun je jouw ticketgegevens snel en eenvoudig aanpassen. Houd er wel rekening mee dat voor het aanpassen €3,- per ticket in rekening wordt gebracht. T/m 13 juli is het tegen gereduceerd tarief (€1,50) mogelijk.
Ik ben mijn ticket kwijt. Wat nu?

Gebruik deze pagina om je ticket opnieuw toegestuurd te krijgen.

Kom je er niet uit? Geen probleem! Bezoek het Help Center van Paylogic Customer Service.

Het e-mailadres bij mijn bestelling wil ik wijzigen. Wat moet ik doen?

Wij kunnen dit helaas niet voor je wijzigen, maar Paylogic kan je hiermee helpen. Op deze pagina staat exact uitgelegd welke stappen je moet ondernemen.

Verkopen jullie nog kaarten aan de deur?

Nee, er zal geen deurverkoop zijn. Als Freshtival niet uitverkocht is, zullen er nog kaarten online verkrijgbaar zijn. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates!

Moet ik de ticket(s) op A4-formaat en in kleur printen?

Als je je ticket(s) print, doe dit dan op A4-formaat, anders is de barcode te klein om te scannen. Het is echter níet noodzakelijk om de tickets in kleur te printen (tenzij specifiek vermeld op het ticket). De barcode is het belangrijkste, dus zorg ervoor dat deze duidelijk zichtbaar is!

Het is ook mogelijk om je ticket te laten scannen vanaf je mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken voordat je naar Freshtival gaat, zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt.

Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Kunnen tickets ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon?

Ja, het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt.

Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Hoe kom ik aan mijn pre-sale munten?

Na binnenkomst kun je je munten ophalen bij de pre-sale kassa’s middels je geprinte ticket of via het ticket op je mobiel. De pre-sale kassa’s staan aangegeven op het floorplan.

Waar kan ik een pendelbusticket kopen?

Je kunt pendelbustickets (retour) online bestellen voor €10,75 per stuk (incl. servicekosten), maar deze zijn ook ter plaatse (op Enschede Centraal) verkrijgbaar. Voor meer informatie over de pendelbustickets check onze vervoerspagina.

Let op: er zijn geen tickets te koop voor een enkele reis. Bij het opstappen na afloop van Freshtival is het dus niet mogelijk om nog een pendelbusticket te kopen; het ticket moet je dan dus al hebben.

Is Freshtival uitverkocht?

Zodra Freshtival uitverkocht is zullen we dit melden bij het nieuwsgedeelte op onze website en onze Facebookpagina!

FAQ

Het festival

Alles wat je wil weten over Freshtival

Wat is Freshtival?

Freshtival tovert het magische Recreatiepark Het Rutbeek om tot een bonte, kleurrijke en betoverende plek waar vrienden samen komen om te proosten op hun mini-vakantie en… het feestbeest in zich los te laten.

Bezoekers uit heel Nederland en Europa kunnen drie dagen lang genieten, dansen, gêk doen, proosten, #lachen #gieren #brullen, culinaire hoogstandjes proeven en ook drie nachtjes blijven slapen!!

Wat zijn de openingstijden van Freshtival?

Fresh Village (camping)
vrijdag 13 augustus 15:00 t/m maandag 16 augustus 12:00
Freshtival vrijdag 13 augustus (enkel voor campingbezoekers)
18:00 – 00:00
Freshtival zaterdag 14 augustus
12:00 – 00:00
Freshtival zondag 15 augustus
12:00 – 00:00

Hoe oud moet ik zijn?

Freshtival is een 18+ festival. Dat betekent dus je minimaal 18 jaar oud moet zijn. We kunnen helaas geen uitzonderingen maken, ook niet als je de dag na Freshtival jarig bent. Bij twijfel zullen we om een (geldig) legitimatiebewijs vragen. Als je tijdens het festival jarig bent, ben je natuurlijk welkom om deze bijzondere dag met ons te komen vieren.

Moet ik gevaccineerd zijn of testen voor toegang tot Freshtival?

Binnenkort zullen we een speciale FAQ-pagina op onze website inrichten om al jullie vragen hierover te beantwoorden. Wij zijn nog druk in gesprek met de verschillende instanties om de details inzichtelijk te krijgen.

Mag ik zonnebrand meenemen?

Ja dit mag, maar alléén als de zonnebrand:

  • smeerbaar is (dus géén spuitflacons);
  • nog in een nieuwe verpakking zit.
Wat mag ik niet meenemen naar Freshtival?

Food & Beverages – Het is niet mogelijk om eten en drinken het festivalterrein op te nemen. Er is voldoende mogelijkheid om te eten en te drinken op Freshtival. Heerlijke hapjes uit alle windstreken, pizzapunten, patat, burgers: Freshtival heeft het echt allemaal!

Vloeistoffen – In verband met veiligheidsredenen is het ook NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant rollers, haarlak etc.). Op het terrein is voldoende mogelijkheid om je even op te frissen of je haren even bij te (laten) werken.

Drugs, wapens en andere verboden middelen – Kortom: alles waarmee je jezelf of iemand anders mee kunt bezeren of letsel toe kunt brengen. Bij de ingang hangt een complete lijst met alles wat verboden is. Gelukkig zijn er nog veel meer dingen wél toegestaan!

Tot hoe laat kan ik het festivalterrein nog op?

Het is op zowel de zaterdag als de zondag nog mogelijk om tot 22:00 uur het terrein van Freshtival te betreden met een geldig ticket.

Kan ik het festivalterrein tussendoor verlaten?

Als je een campingbandje hebt is dit mogelijk (via de campingentree). Heb je geen campingbandje dan is dit helaas niet mogelijk.

Wanneer wordt de timetable bekend gemaakt?

De timetable wordt ongeveer een week voor Freshtival bekendgemaakt. Houd onze Facebookpagina tot die tijd in de gaten voor de laatste updates.

Wanneer wordt de floorplan bekend gemaakt?

De floorplan wordt ongeveer een week voor Freshtival bekendgemaakt. Houd onze Facebookpagina tot die tijd in de gaten voor de laatste updates.

Hoe kan ik betalen op Freshtival?

Op Freshtival betaal je met muntjes die je het hele weekend kan gebruiken. De muntjes kun je aanschaffen met je pinpas/creditcard (Mastercard/VISA/Maestro) of contant.

Kun je de munten van de zaterdag ook gebruiken voor zondag?

Ja, de munten voor Freshtival 2021 zijn het hele weekend geldig, zowel op het festivalterrein als op de camping.

Kunnen de munten van een vorige editite nog gebruikt worden?

Nee, deze zijn niet meer geldig.

Zijn er lockers?

Zeker weten! Je kunt een locker huren bij de ingang van Freshtival en op de camping. In deze kluisjes kun je makkelijk en veilig je spullen opbergen. Formaat van een kluisje is: 30 cm breed, 40 cm diep en 24 cm hoog.
Voor de campingbezoekers zijn ook een beperkt aantal grote kluisjes beschikbaar op de camping: 30 cm breed, 40 cm diep en 39 cm hoog.

Het vooraf aanschaffen van een voucher of code kan via onze ticketpagina.

Help! Mijn mobiel is leeg... Wat nu?

Geen zorgen! Ook hier hebben we aan gedacht. Er zijn powerbanks te koop bij alle merchandisestands, freshpoints en bij de supermarkt op de camping.

Mag ik een selfiestick of GoPro meenemen?

Een selfiestick is toegestaan, net als een GoPro. Schiet een leuke foto of maak een tof filmpje en vergeet hem ons vooral niet op te sturen (info@absolutelyfresh.nl).
Maar, zorg er wel voor dat je andere mensen niet tot last bent.

Mag ik professionele fotoapparatuur meenemen?

Het is niet toegestaan om (semi)professionele fotografie- en videoapparatuur (met verwisselbare lenzen) mee het festivalterrein op te nemen. Smartphones en kleine compactcamera’s met een ingebouwde lens zijn wel toegestaan. Het mediateam van Freshtival zal daarnaast het hele weekend aanwezig zijn om iedere hoek van Freshtival vast te leggen. Deze beelden komen na het event z.s.m. online te staan.

Wat zijn de huisregels?

Het is belangrijk om de huisregels te lezen voor je het terrein op gaat, dan weet je namelijk precies wat je van jezelf en je festivalbezoekers mag verwachten. Je vindt de huisregels vlak voor de entree. Neem er even de tijd voor, we hebben het zo kort mogelijk gehouden.

Wat kan ik allemaal eten en drinken?

Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan het eten en drinken op Freshtival. Met een gevarieerd aanbod kun je kiezen uit verschillende dranken, cocktails, snacks, maaltijden, ijs en fruit. Het is niet toegestaan om met eigen eten en/of drinken het festivalterrein te betreden.

Ik heb een allergie of intolerantie, wat nu?

Wij proberen ieder jaar een zo breed (en lekker) mogelijke food aanbod neer te zetten. Per foodtruck zullen we de gerechten voor jullie onder elkaar zetten op een aparte pagina. Indien een gerecht gluten- of lactosevrij is, noten bevat of vegetarisch is, staat dit achter het gerecht vermeld. Klik van tevoren even door deze pagina* heen zodat je precies weet waar je straks wat kunt vinden. Eetsmakelijk!

* deze informatie komt in een later stadium beschikbaar

Is er stromend water?

Bij de toiletten is geen stromend water aanwezig, wél desinfectiemiddel.

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe kan het ons niet gek genoeg zijn, het enige dat we niet willen is beledigende, racistische, veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. Freshtival is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen!

Ik ben pasgeleden bevallen en zoek wat privacy tijdens Freshtival!

Elk jaar verheugen we ons weer op de komst van de jonge moeders die Freshtival niet willen missen! Uiteraard hebben wij gedacht aan deze jonge moeders, want zij hebben soms een momentje nodig om wat (belangrijke) zaakjes te regelen. Dit kan uiteraard bij ons in de EHBO. Je kunt hier gewoon naar binnen lopen en dit hoef je vooraf niet te melden 🙂

Mag ik banners, flyers of spandoeken ophangen op Freshtival?

Promotie is verboden op en rondom het terrein van Freshtival. Hier zal dan ook streng op gecontroleerd worden. Eventuele boetes en/of schoonmaakkosten zullen op de desbetreffende personen en/of organisaties verhaald worden. Wees dus gewaarschuwd!

Voor advertentiemogelijkheden kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar?

Op het festivalterrein zijn helaas geen sigaretten verkrijgbaar! Ook mag er in geen enkele festivaltent gerookt worden!

Zijn jullie voorbereid op slecht weer?

Freshtival heeft vele tenten, deze bieden je te allen tijde een droog onderkomen en hier heb je alle mogelijkheden om keihard door te feesten! Daarnaast hebben we bij alle area’s houten vloeren liggen zodat je niet in de modder hoeft te lopen. We hebben natuurlijk ook poncho’s. Dus weer of geen weer; het is altijd Freshtival weer!

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen
i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen op het evenemententerrein. Een
medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd hierbij rekening met een
aanvraagtijd van circa 3 weken.

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na Freshtival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

FAQ

Vervoer

Van A naar Freshtival

Heb jij een vraag over vervoer?

Dan kun je het beste even kijken op onze vervoerpagina. Hier staat alles overzichtelijk en duidelijk onder elkaar.

FAQ

Camping

Blijf je slapen?

Waar is Fresh Village?

De camping ligt dichtbij het festivalterrein op Recreatiepark Het Rutbeek. Zo ben je binnen no-time van je tent, bij je favoriete area. Huppelend heen, kruipend terug! Het navigatieadres is Haaksbergerstraat 1010, 7548 PC Enschede. Zet je navigatie uit zodra je de gele borden ‘Freshtival’ / ‘Camping’ ziet.

Wanneer is de camping open?

Fresh Village opent haar magische deuren op vrijdag 13 augustus om 15:00 en sluit vervolgens op maandag 16 augustus om 12:00.

Heb je een andere vraag over de camping?

Dan kun je het beste even kijken op de Fresh Village pagina. Hier staat alle informatie die je moet weten over de Freshtival camping overzichtelijk en duidelijk onder elkaar.

FAQ

Werken & Optreden

DJ's, vrijwilligers, vacatures…

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger op Freshtival?

Dat is op dit moment nog niet mogelijk. Meer info volgt.

Wij zijn een vereniging en/of club, kunnen wij met onze leden werken op Freshtival?

Wil jij met de leden van jouw vereniging en/of club werken op festivals zoals Freshtival Weekend en Onder De Radar Festival? Lekker feest vieren en tegelijkertijd geld verdienen voor de clubkas?! Dat kan!

Direct aanmelden? Stuur dan een mailtje naar info@absolutelyfresh.nl

Klik hier voor meer informatie.

Ik ben DJ, zou ik kunnen optreden op Freshtival? Of een demo sturen?

We zijn op dit gebied helaas al voorzien. Dit is dus niet meer mogelijk.

FAQ

Pers

Freshtival in the picture

Ik ben een fotograaf/journalist, hoe kom ik aan een perskaart?

Voor persaanvragen kun je het formulier op deze pagina invullen en opsturen.

FAQ

Omwonenden

Kom je ook?

Komen omwonenden in aanmerking voor vrijkaarten?

Net zoals bij eerdere edities ontvangen direct omwonenden vrijkaarten van ons. De omwonenden die in aanmerking komen voor vrijkaarten zullen hier in de week van 26-30 juli 2021 informatie over ontvangen.