FAQ

Hier vind je alles wat je wil en moet weten over Freshtival! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje via onze contactpagina!

Hoe en wat?

FAQ

Tickets

Jouw toegang tot Freshtival

Tickets gekocht in 2020/2021?

Ga dan voor ticketvragen naar onze speciale FAQ – Tickets 2020/2021.

Moet ik tickets personaliseren?

Elke bezoeker van Freshtival moet zijn of haar entree tickets personaliseren om toegang te krijgen tot het festival en/of de camping.

Alle aanvullende tickets hoeven niet te worden gepersonaliseerd. Voorbeelden hiervan:

 • Upgrade DeLuxe
 • Parkeren
 • Pendelbus
 • Vooropgezette tenten
 • Munten

Let op: je hoeft niet direct te personaliseren. Dit kan ook vlak voor het event. De namen die invult op het moeten gelijk goed zijn, Paylogic rekent namelijk een fee om deze weer aan te passen.

Hoe personaliseer ik mijn ticket?

Bekijk hier de instructie video. Of lees hieronder de instructies.

Je kunt je tickets pas downloaden als ze op naam staan. Zo doe je dat:

 • Na aankoop van je tickets ontvang je een bevestigingsmail van Paylogic. Hier vind je een knop naar je bestellingspagina.
 • Log in met je Absolutely Fresh-account.
  Heb je nog geen Absolutely Fresh-account? Dit maak je eenvoudig aan door de gevraagde stappen te volgen.
 • Op je bestellingspagina kun je kiezen voor “Personaliseren”.
 • Je hebt vervolgens twee opties:
  • “Claimen” om een ticket op je eigen naam te zetten.
  • “Verzenden” als je een ticket op iemand anders naam wilt zetten.

NB: heb je je bestelling in 2020/2021 gedaan, dan kun je in de bevestigingsmail van Paylogic onderaan op de oranje button “Orderstatus” klikken om op je bestellingspagina te komen.

Kan ik mijn gepersonaliseerde ticket nog verkopen of wijzigen?

Jazeker! Je hebt twee verschillende mogelijkheden:

 1. Verkoop je tickets via Ticketswap
  Door onze samenwerking met TicketSwap heb je de garantie dat je vanaf TicketSwap altijd een geldig Freshtival ticket koopt. Verkochte tickets worden namelijk omgeruild voor een nieuw ticket die direct op naam van de nieuwe eigenaar staat. Klik hier om te swappen!
 2. Wijzig zelf de ticketgegevens via de pagina van de bestelling (let op: dit kunnen alleen hoofdkopers doen). Bekijk hier de instructie video. Of lees hieronder de instructies.
 • Na aankoop van je tickets ontvang je een bevestigingsmail van Paylogic. Hier vind je een knop naar je bestellingspagina.
 • Log in met je Absolutely Fresh-account.
  Heb je nog geen Absolutely Fresh-account? Dit maak je eenvoudig en snel aan door de gevraagde stappen te volgen.
 • Op je bestellingspagina kies je voor “Naamswijziging”.
 • Kies vervolgens opnieuw voor “Naamswijziging” + selecteer het ticket om het aan iemand anders over te dragen.

NB: heb je je bestelling in 2020/2021 gedaan, dan kun je in de bevestigingsmail van Paylogic onderaan op de oranje button “Orderstatus” klikken om op je bestellingspagina te komen.

Kan ik nog wisselen van dag?

Nee, dat is niet meer mogelijk. Het wisselen van dag kon tot 31 maart.

Wil je echt graag een andere dag? Dan kun je je ticket verkopen via Ticketswap en het juiste ticket in onze ticketshop (of via Ticketswap) kopen.

Ik ben mijn ticket kwijt. Wat nu?

Gebruik deze pagina om je ticket opnieuw toegestuurd te krijgen. Je ontvangt dan een overzicht van je actieve bestellingen.

LET OP:  bij Freshtival staat “Vrijdag 3 juni 2022”. Dit is niet de datum waarop jouw tickets toegang geven tot Freshtival, maar de officiële begindatum van Freshtival Weekend 2022. Om te zien welke tickets je hebt, open je de bestelling.

Kom je er niet uit? Geen probleem! Bezoek het Help Center van Paylogic Customer Service.

Het e-mailadres bij mijn bestelling wil ik wijzigen. Wat moet ik doen?

Wij kunnen dit helaas niet voor je wijzigen, maar Paylogic kan dat wel. Op deze pagina staat exact uitgelegd welke stappen je moet ondernemen.

Verkopen jullie tickets aan de deur?

Nee, er zal geen deurverkoop zijn. Freshtival is bijna uitverkocht en er zijn daarom enkele nog online tickets verkrijgbaar zijn.

Freshtival zondag dagtickets zijn reeds uitverkocht. Je kunt je hier inschrijven voor de wachtlijst.

Tip: Houd onze Instagrampagina in de gaten voor de laatste updates!

Moet ik de ticket(s) op A4-formaat en in kleur printen?

Nee hoor, dat is niet verplicht. Je kunt je ticket namelijk ook vanaf je telefoon laten scannen. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken voordat je naar Freshtival gaat, zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt. Zorg dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Print je toch? Doe dit dan op A4-formaat, anders is de barcode te klein om te scannen.

Kunnen tickets ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon?

Zeker! Wij adviseren je wel om je ticket(s) van tevoren te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken, zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt.

Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Waar kan ik een pendelbusticket kopen?

Je kunt pendelbustickets (retour) online bestellen voor €10,75 per stuk (incl. servicekosten), maar deze zijn ook bij de bushalte (op Enschede Centraal) verkrijgbaar. Voor meer informatie over de pendelbustickets check onze vervoerspagina.

Let op: er zijn geen tickets te koop voor een enkele reis. Bij het opstappen na afloop van Freshtival is het dus niet mogelijk om nog een pendelbusticket te kopen; het ticket moet je dan dus al hebben.

Is Freshtival uitverkocht?

Zodra Freshtival uitverkocht is melden we dat op het nieuwsgedeelte op onze website en onze Facebook– en Instagrampagina.

FAQ

Algemene info

Alles wat je wil weten over Freshtival

Wat is Freshtival?

Duik 3, 4 & 5 juni mee in de magische wereld van Freshtival. Een overweldigend avontuur, grootser dan ooit met 200+ artiesten, 13 stages en een fabuleuze camping. Jouw uitlaatklep drie dagen lang. Zeg maar ‘ja’ tegen die duizend nieuwe prikkels, foute knipogen en muzikale verrassingen. Of zoals wij zeggen: “Escape the ordinary and dive into another world”. 

Wat zijn de openingstijden van Freshtival?
 • Vrijdag 3 juni (enkel voor campingbezoekers)
  – Campingterrein (Fresh Village): vrijdag 12:00 t/m maandag 12:00
  – Festivalterrein: 16:00 – 00:00
 • Zaterdag 4 juni
  12:00 – 00:00
 • Zondag 5 juni
  12:00 – 00:00
Hoe oud moet ik zijn?

Freshtival is een 18+ festival. Dat betekent dus dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn als je naar Freshtival gaat. Bij twijfel zullen we om een (geldig) legitimatiebewijs vragen. Ben je tijdens Freshtival jarig? Kom deze bijzondere dag dan gezellig bij ons vieren!

Gelden er maatregelen om binnen te komen? (vaccinatie/coronatest)

Op dit moment gelden er geen maatregelen. Freshtival Weekend is gewoon toegankelijk zonder vaccinatie/coronatest.

Ons doel is altijd om Freshtival Weekend in zijn vertrouwde vorm te organiseren; toegankelijk voor iedereen. Echter is dat niet aan ons. De overheid beslist over deze maatregelen, dus ook de voorwaarden waarop een festival door kan gaan. Daar hebben wij ons als organisatie aan te houden. We zullen dit soort zaken tijdig communiceren via onze kanalen.

Als er door de overheid toch maatregelen worden ingesteld en je wilt/kunt daar niet aan voldoen, dan kun je jouw bestelling annuleren en omzetten naar een creditvoucher/tegoedbon voor Freshtival Weekend 2023. Alléén op het moment dat dit aan de orde is, zullen we daarvoor informatie verstrekken en zal deze optie aangeboden worden.

Tot hoe laat kan ik het festivalterrein nog op?

Je kunt op zowel zaterdag als zondag nog tot 22:00 uur het terrein van Freshtival op met een geldig ticket.

Kan ik het festivalterrein tussendoor verlaten?

Als je een campingbandje hebt is dit mogelijk (via de campingentree). Heb je geen campingbandje dan is dit ook niet mogelijk.

Wanneer wordt de timetable bekend gemaakt?

De timetable wordt ongeveer een week voor Freshtival bekendgemaakt. Houd onze Facebook of Instagram in de gaten voor de laatste updates.

Wanneer wordt de floorplan bekend gemaakt?

De floorplan wordt ongeveer een week voor Freshtival bekendgemaakt. Houd onze Facebook of Instagram in de gaten voor de laatste updates.

Zijn er lockers?

Zeker weten! Je kunt een E-locker huren bij de entree van Freshtival en op de camping. Dit zijn lockers met een code. Bewaar je code dus goed en pas op met meekijkers. Je kunt de hele dag de locker met die code gebruiken.

Formaat van een kluisje is: 30 cm breed, 40 cm diep en 24 cm hoog.

Lockers op de camping
Voor campingbezoekers zijn er ook een aantal grotere E-kluisjes beschikbaar op de camping: 30 cm breed, 40 cm diep en 39 cm hoog.

Bestel alvast je E-locker online
Kom voorbereid en bestel alvast je E-locker in onze ticketshop. Campingkluisjes koop je alleen op Freshtival Weekend bij de infobalie op de camping.

Help! Mijn mobiel is leeg... Wat nu?

Geen zorgen! Ook hier hebben we aan gedacht. Er zijn powerbanks te koop bij alle merchandisestands, freshpoints en bij de supermarkt op de camping.

Is er stromend water?

Bij de toiletten op het festivalterrein is geen stromend water aanwezig, wél desinfectiemiddel. Op de Fresh Village camping is wél stromend water.

Mijn ID-kaart is verlopen/kwijt. Wat nu?

Je bent verplicht om jezelf te kunnen legitimeren. Bij de entree controleren we daar steekproefgewijs op. Is je ID-kaart kwijt of verlopen? Maak hier dan melding van bij je gemeente voor een Verklaring van Vermissing. Samen met een pasje of document dat aantoont dat jij het bent, kun je jezelf vervolgens legitimeren.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar?

Op het festivalterrein zijn helaas geen sigaretten verkrijgbaar! Ook mag er in geen enkele festivaltent gerookt worden!

Zijn jullie voorbereid op slecht weer?

Freshtival heeft vele tenten, zodat je droog kunt staan en keihard door kunt feesten. Daarnaast hebben we bij alle area’s houten vloeren liggen zodat je niet in de modder hoeft te lopen. En bij echt slecht weer, hebben we poncho’s. Maar we hopen natuurlijk gewoon op een zonnetje tenslotte hebben we dat besteld.

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na Freshtival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

FAQ

Food & Drinks

Maximaal genieten

Wat kan ik allemaal eten & drinken?

We proberen ieder jaar iets bijzonders van onze food & drinks te maken. Enorm divers, kleurrijk, werelds en uiteraard overheerlijk. Bekijk onze food & drinks line up bij Food Village. Het is daarom niet toegestaan om eigen eten en/of drinken mee te nemen.

Allergie of intolerantie

We beschrijven bij de foodtrucks in onze Food Village line up welke gerechten zijn serveren en waar zij aan voldoen. Indien een gerecht gluten- of lactosevrij is, noten bevat of vegetarisch/veganistisch is, staat dit achter het gerecht vermeld. Klik van tevoren even door deze pagina, zodat je straks direct weet waar je moet wezen. Eetsmakelijk!

FAQ

Wat mag wel en niet mee?

Goede voorbereiding is het halve werk

Huisregels

Het is belangrijk om de huisregels te lezen voor je het terrein op gaat. Dan weet je namelijk precies wat je van jezelf en je festivalbezoekers mag verwachten. Je vindt de huisregels vlak voor de entree. Neem er even de tijd voor, we hebben het zo kort mogelijk gehouden.

Wat mag ik niet meenemen naar Freshtival?

• Food & Drinks
Het is niet toegestaan om eten & drinken het festivalterrein op te nemen. Op het terrein vind je onze overheerlijke Food Village met foodtrucks en drinktentjes met alle smaken van de wereld.Let op: bij het inchecken op de camping gelden andere regels. Je mag dan de eerste keer wél eten en drinken meenemen. Lees hier meer.
• Vloeistoffen
In verband met veiligheidsredenen is het NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen (dus ook geen deodorant, deodorant rollers, haarlak etc.). Op het terrein is voldoende mogelijkheid om je even op te frissen of je haren even bij te (laten) werken.
• Drugs, wapens en andere verboden middelen
Alles waarmee je jezelf of iemand anders kunt bezeren of letsel toe kunt brengen, mag niet naar binnen. Logisch natuurlijk.

Mag ik zonnebrand meenemen?

Ja dit mag, maar alléén als de zonnebrand:
smeerbaar is (dus géén spuitflacons);
• nog in een nieuwe verpakking zit.

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe kan het ons niet gek genoeg. Het enige dat we niet willen is beledigende, racistische, veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. Freshtival is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen!

Mag ik professionele fotoapparatuur meenemen?

Het is niet toegestaan om (semi)professionele fotografie- en videoapparatuur (met verwisselbare lenzen) mee het festivalterrein op te nemen. Smartphones en kleine compactcamera’s met een ingebouwde lens zijn wel toegestaan.

Ons mediateam zorgt ervoor dat Freshtival Weekend zo goed mogelijk vast wordt gelegd. Deze beelden komen na het event z.s.m. online.

Mag ik een selfiestick of GoPro meenemen?

Een selfiestick is toegestaan, net als een GoPro. Schiet een leuke foto of maak een tof filmpje en vergeet hem ons vooral niet op te sturen (info@absolutelyfresh.nl). Maar, zorg er wel voor dat je andere mensen niet tot last bent.

Mag ik banners, flyers of spandoeken ophangen op Freshtival?

Promotie is verboden op en rondom het terrein van Freshtival. Hier controleren we streng op. Eventuele boetes en/of schoonmaakkosten zullen op de desbetreffende personen en/of organisaties verhaald worden. Wees dus gewaarschuwd!

Voor advertentiemogelijkheden kun je contact opnemen via ons contactformulier.

FAQ

Munten & Betalen

Alles over betalen op Freshtival

Hoe kan ik betalen op Freshtival?

Op Freshtival betaal je met muntjes die je het hele weekend kan gebruiken. De muntjes kun je betalen met je pinpas/creditcard (Mastercard/VISA/Maestro) of contant.

Hoeveel kost een munt?

Een munt kost €2,85 en deze zijn verkrijgbaar per 3,5 munt voor €10,-.

Koop ze nu in alvast in onze ticketshop. Na binnenkomst kun je je munten ophalen bij de pre-sale kassa’s met je geprinte ticket of via het ticket op je mobiel. De pre-sale kassa’s staan aangegeven op het floorplan.

 

Kun je de munten van de zaterdag ook gebruiken voor zondag?

Ja, de munten voor Freshtival 2022 zijn het hele weekend geldig, zowel op het festivalterrein als op de camping.

Kunnen de munten van een vorige editite nog gebruikt worden?

Nee, deze zijn niet meer geldig.

Hoe kom ik aan mijn pre-sale munten?

Na binnenkomst kun je je munten ophalen bij de pre-sale kassa’s met je geprinte ticket of via het ticket op je mobiel. De pre-sale kassa’s staan aangegeven op het floorplan.

FAQ

Vervoer

Van A naar Freshtival

Heb jij een vraag over vervoer?

Dan kun je het beste even kijken op onze vervoerpagina. Hier staat alles overzichtelijk en duidelijk onder elkaar.

FAQ

Camping

Blijf je slapen?

Waar is Fresh Village?

De camping ligt dichtbij het festivalterrein op Recreatiepark Het Rutbeek. Zo ben je binnen no-time bij je tent en andersom bij het festivalterrein. Huppelend heen, kruipend terug! Het navigatieadres is Haaksbergerstraat 1010, 7548 PC Enschede. Zet je navigatie uit zodra je de gele borden ‘Freshtival’ / ‘Camping’ ziet.

Wanneer is de camping open?

De Fresh Village camping opent op vrijdag 3 juni haar deuren en sluit (pas) op maandag (Tweede Pinksterdag).

Openingstijden:

 • Campingterrein (Fresh Village): vrijdag 12:00 t/m maandag 12:00
 • Festivalterrein: 16:00 – 00:00 (voor het feestprogramma)
Heb je een andere vraag over de camping?

Dan kun je het beste even kijken op de Fresh Village pagina. Hier staat alle informatie die je moet weten over de Freshtival camping overzichtelijk en duidelijk onder elkaar.

FAQ

Gezondheid & Veiligheid

Weet waar je terecht kan

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen. Een medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek. Houd hierbij rekening met een aanvraagtijd van circa 3 weken.

Te laat met aanvragen? Neem iets mee waarmee onze beveiliging ziet dat je de medicijnen of eten of vloeistoffen écht nodig hebt.

Glutenallergie?
Op het terrein hebben we in zeer geringe maten glutenvrij eten beschikbaar. We begrijpen dat je geen enkel risico wilt hebben op kruisbesmetting of dat het aanbod misschien te beperkt is. Je kunt bij hoge uitzondering dan je eigen (dus voor 1 persoon) glutenvrije eten meenemen.

Let op: geef dit bij binnenkomst aan tijdens de visitatie zodat de beveiliging hiervan op de hoogte is.

Ik ben pasgeleden bevallen en zoek wat privacy tijdens Freshtival!

Elk jaar verheugen we ons weer op de komst van de jonge moeders die Freshtival niet willen missen! Uiteraard hebben wij gedacht aan deze jonge moeders, want zij hebben soms een momentje nodig om wat (belangrijke) zaakjes te regelen. Dit kan uiteraard bij ons in de EHBO. Je kunt hier gewoon naar binnen lopen en dit hoef je vooraf niet te melden.

FAQ

Werken & Optreden

DJ's, vrijwilligers, vacatures…

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger op Freshtival?

Dat kan! Help je bijvoorbeeld ons festivalterrein mee opbouwen? Stuur dan een mailtje naar info@absolutelyfresh.nl en vermeldt wat je graag zou willen doen.

Wij zijn een vereniging en/of club, kunnen wij met onze leden werken op Freshtival?

Lekker feest vieren en tegelijkertijd geld verdienen voor de clubkas?! Dat kan!

Direct aanmelden? Stuur dan een mailtje naar info@absolutelyfresh.nl
Klik hier voor meer informatie.

Ik ben DJ, zou ik kunnen optreden op Freshtival? Of een demo sturen?

We zijn op dit gebied al helemaal voorzien.

FAQ

Pers

Freshtival in the picture

Ik ben een fotograaf/journalist, hoe kom ik aan een perskaart?

Vul voor persaanvragen het formulier op deze pagina in.

FAQ

Omwonenden

Kom je ook?

Komen omwonenden in aanmerking voor vrijkaarten?

Net zoals bij eerdere edities ontvangen direct omwonenden vrijkaarten van ons. De omwonenden die in aanmerking komen voor vrijkaarten ontvangen hier in de week van 2-6 mei 2022 informatie over.

Waar kan ik mijn feedback heen sturen?

Heb je suggesties, ideeën of een klacht? Dan kun je deze deze link insturen. Dank.

FAQ

Mindervaliden

Wat kun je verwachten…

Welke voorzieningen zijn er voor minervaliden?
 • Bredere entree doorgang voor rolstoelen.
 • Speciale toiletten (meld je hiervoor bij een EHBO punt).
 • Er zijn veel verharde gedeeltes op Freshtival, maar we moeten er wel bijzeggen dat sommige delen minder goed begaanbaar zijn dan de andere.
 • Pendelbussen zijn goed begaanbaar voor mindervalide bezoeker.
 • Het is mogelijk om je een parkeerplaats dichtbij de ingang aan te bieden.
 • Speciale douche & wc op de camping. (Stuur ons wel een berichtje i.v.m de Freshtival brug)

We snappen dat je misschien meer nodig hebt om prettig naar Freshtival te kunnen. We denken graag met je mee. Stuur ons een mail, zodat we samen naar een geschikte campingspot, parking en bijbehorende faciliteiten kunnen kijken.