Ontdek Freshtival

Een wereld die maar één weekend per jaar open is!
Duik mee in de wondere, kleurrijke en muzikale wereld van Freshtival en beleef samen met je vrienden de grootste traditie van het Oosten. Hier is niets, maar dan ook niets te gêk. Gooi je zorgen over boord en dompel je onder in hét Pinksterweekend van je leven. Ontdek je mee?

Het terrein

Recreatiepark Het Rutbeek is de magische plek waar Freshtival plaatsvindt. Een waanzinnig paradijs, omringd door water, bos en een prachtig strand. Een plek om oneindig te dwalen en te verdwalen. Want op Freshtival is in ieder hoekje en gaatje wel iets te beleven. Een ontdekkingsreis op zich. Ontdek de knusse chillplekjes tussen de bomen, de kleurrijke versieringen die van tak naar tak slingeren, de kampvuurtjes op het strand, het verfrissende water en álle secret area’s – benieuwd of je ze vindt. En dan hebben we het nog niet eens over de overweldigende stages… Kom mee!

Waanzinnige stages

Waar je ook staat of naar onderweg bent, je kijkt je ogen uit. Vanaf de eerste minuut dat je binnen bent. We hebben de gekste en meest uitbundige stages: kleurrijk, groots of juist piepklein en verstopt. Zo doken we afgelopen jaren roze kerken in, keken we onze ogen uit bij de grootste mainstages, feestten we op piepkleine party-eilandjes, gingen we tekeer in geheime toiletarea’s én raveden we in caravans alsof onze levens ervan afhingen. Tel daar lasers, vuurkanonnen, kilo’s confetti en grandioos vuurwerk bovenop en je hebt de ultieme mix die jouw Pinksterweekend onvergetelijk maakt.

Artiesten

Tijdens Pinksteren halen we het beste uit de muziekwereld naar Enschede. Van Nederlandse top dj’s tot absolute wereldsterren. En uiteraard ook aanstormend talent. Trek je vrienden mee en ga op ontdekkingsreis tussen de verschillende artiesten, stages en genres. Ga loco op vunzige house, snoeiharde techno en oh-zo lekkere top 40 of laat je moves zien bij de future house en hardstyle, rap en reggae helden. Ontdek die foute meezingers, guilty pleasures en ga uit je dak op je favoriete hits.

Fresh Family

Eenmaal op het festivalterrein waan je jezelf niet alleen in een andere wereld, maar ook in een andere familie. The Fresh Family. Voel je welkom! Zonder jullie zijn we nergens! Want we kunnen nog zulke mooie shows neerzetten, nog zulke vette artiesten boeken, maar jullie maken Freshtival pas écht compleet! We hopen dan ook dat we op 8 & 9 juni weer de leukste mooie en gezelligste mensen uit heel Europa mogen verwelkomen.

Niets is te gek

Als we zeggen dat op Freshtival alles kan, dan is ook echt niets te gek. Want Freshtival is één grote speeltuin. Verwacht plekken waar verkleden, dikke schuurplaten en gêkkigheid verplicht zijn of spots waar je humor en creativiteit getest worden. Verdwaal in het feestgedruis, draai rondjes in het mega reuzenrad, zing je stem schor, duik in moshpits, polonaises en sitdowns én spring schaamteloos onder confettidouches. Laat je verrassen. Of zoals wij zeggen: “Escape the ordinary and dive into another world.”

Camping

Jouw mini-vakantie beleef je op Fresh Village, de grootste en gêkste camping van het Oosten.  Of je nu om de hoek woont of uit Verweggistan komt – je Pinksterweekend met je beste vrienden is pas echt compleet als jullie tentje of caravan in Fresh Village staat. Waar jullie samen proosten om het feestbeest in jullie los te laten én vriendschappen voor het leven te sluiten. Here we go! Pak pre-party’s direct na afters, barbecue en duik in de allergrootste silent disco’s van Twente. Hier gaan we maar liefst 3 nachten non-stop door.

Food & Drink walhalla

Van al dat dansen, springen en rollebollen krijg je natuurlijk trek en dus hebben we een giga food line up voor je klaar staan. Wat voor een… Eentje om je vingers bij af te likken. Van culinaire gerechten waarmee je je even in een exotisch land waant tot allerlei verse broodjes, pizza’s en wok&grill gerechten tot vega en vegan lekkernijen. En natuurlijk hebben we ook gewoon de snelle hap, het frietje en de zelfgemaakte burger. Al dat lekkers spoel je natuurlijk weg met wijntjes, Grolsch-biertjes en cocktails. Neem er gewoon even lekker de tijd voor. Plof neer op het strand of deel een tafel en maak nieuwe vrienden.

Moments of Freshtival

In 2019 opent de wondere wereld van Freshtival al voor de elfde keer haar deuren. En hoe hard, snel en groot is alles gegaan! Van 3.000 bezoekers en ‘maar’ 6 area’s tot het allergrootste festival van Twente met ruim 45.000 festivalgangers uit 16 landen en honderden topartiesten. Wat beleven we toch ieder jaar veel magische momenten met elkaar!

Want wie was er het allereerste jaar bij toen Chuckie en Erick E het festivalterrein afbraken? Of zes jaar later toen we het weekend afsloten met één van de meest waanzinnige eindshows ooit? En weet je nog die gruwelijke moshpit met The Opposites in 2014, in de bloedhitte nog wel? Of toen we in 2017 de mijlpaal van 20.000 bezoekers haalden. En we in dat jaar óók voor het eerst een eigen camping mét silent disco hadden. De grootste van Oost-Nederland! En dan vorig jaar: tien jaar Freshtival met wereldster Sean Paul! ‘Freshtival let me hear you!’ Weet je nog? Wauw..kippenvel.

Achter de schermen

Achter Freshtival gaat een hele wereld schuil. Want wist je dat als jij hard staat te feesten er 800 crewleden rondlopen om jou en je vrienden de tijd van je leven te geven. Van stagebouwers en cateringmedewekers tot entertainers, ticketscanners, ehbo-ers en alle hulpdiensten. Maar vergeet ook niet de op- en afbouwcrew, de schoonmaakploegen en alle superleuke vrijwilligers. Stuk voor stuk zetten zij zich in voor een waanzinnig festival. Verwelkomen ze jou met een glimlach en hopen ze dat jij met een nog grotere glimlach weer naar huis gaat. Power to the people!