Ontdek Freshtival

Een wereld die maar één weekend per jaar open is!
Duik mee in de wondere en muzikale wereld van Freshtival. Waar niets, maar dan ook echt niets te gêk is. Gooi je zorgen over boord en beleef samen met je vrienden het Pinksterweekend van je leven! Ontdek je mee?

Het terrein

Recreatiepark Het Rutbeek is de magische plek waar Freshtival plaatsvindt. Een heus paradijs, omringd door water, bos en een prachtig strand. Een plek om oneindig te dwalen en te verdwalen, want in ieder hoekje is wel iets te beleven. Ontdek de knusse chillplekjes, de kleurrijke versieringen die van tak naar tak slingeren, de kampvuurtjes op het strand, het verfrissende water en álle secret area’s – benieuwd of je ze vindt. En dan hebben we het nog niet eens over de overweldigende stages…

Waanzinnige stages

Waar je ook staat of naar onderweg bent, je kijkt je ogen uit op Freshtival. Vanaf de eerste minuut dat je binnen bent. De gekste en meest uitbundige stages, kleurrijk, groots of juist piepklein en verstopt. Van onze beruchte roze kerk, Grolsch-area en tientallen meters hoge mainstage tot ons party-eilandje op het water, de gruwelijke hardstyle area en de technodome. Tel daar lasers, vuurkanonnen, kilo’s confetti en grandioos vuurwerk bij op en je hebt de ingrediënten van een onvergetelijk Pinksterweekend te pakken.

Artiesten

Tijdens Pinksteren halen we het beste uit de dancescene naar Enschede. Van Nederlandse helden tot absolute wereldsterren. En uiteraard ook aanstormend talent. Trek je vrienden mee en ga op ontdekkingsreis tussen de verschillende artiesten, stages en genres. Ga loco op vunzige house, snoeiharde techno en oh-zo lekkere top 40 of laat je moves zien bij je future house, hardstyle, rap en reggae helden. Het kan ons niet gek genoeg.

Fresh Family

Wie de wereld van Freshtival instapt, voelt het meteen: hier zijn we allemaal familie. The Fresh Family! Zonder jullie zijn we nergens! Want we kunnen nog zulke mooie shows neerzetten en nog zulke vette artiesten boeken, zonder jullie is Freshtival niet compleet. We hopen dan ook dat we op 21, 22 en 23 mei weer zoveel mooie en gezellige mensen mogen verwelkomen uit heel Europa.

Niets is te gek

Als we zeggen dat op Freshtival alles kan, dan is ook echt niets te gek. Verwacht plekken waar verkleden, dikke schuurplaten en een dosis gêkkigheid verplicht zijn. Verdwaal, draai rondjes in het mega reuzenrad, zing je stem schor, duik in moshpits en sitdowns én spring schaamteloos onder confettidouches. Laat je verrassen en versieren. Of zoals wij zeggen: “Escape the ordinary and dive into another world.”

Camping

Jouw mini-vakantie beleef je op Fresh Village, de grootste en gêkste camping van het Oosten. Of je nu om de hoek woont of uit Verweggistan komt – je Pinksterweekend met je beste vrienden is pas echt compleet als jullie tentje of caravan in Fresh Village staat. Waar jullie samen proosten op het leven. Pak pre-party’s direct na afters, barbecue en duik in de allergrootste silent disco’s van Twente. Hier gaan we non-stop door. 

Food & Drink walhalla

Van al dat dansen, springen en rollebollen krijg je natuurlijk trek en dus hebben we een giga food line up voor je. Een aparte area waar het om niets anders draait dan de allerlekkerste gerechten en drankjes. Van culinaire gerechten waarmee je je in een exotisch land waant tot verse broodjes, pizza’s, burgers en wok&grill gerechten. Hip en fris en dus ook heerlijk vega en vegan! Al dat lekkers spoel je natuurlijk weg met wijntjes, Grolsch-biertjes en cocktails. Proost op een fantastisch weekend!

Moments of Freshtival

In 2020 opent de wondere wereld van Freshtival al voor de 13e keer haar deuren. En hoe snel is alles gegaan! Van 3.000 bezoekers en ‘maar’ 6 area’s tot het allergrootste muziekfestival van Twente met ruim 50.000 festivalgangers uit 16 landen en honderden topartiesten. En dat zijn een heleboel magische momenten! 

Want wie was er het allereerste jaar bij toen Chuckie en Erick E het festivalterrein afbraken? Of zes jaar later toen we het weekend afsloten met één van de meest waanzinnige eindshows ooit? En weet je nog die gruwelijk hete moshpit met The Opposites in 2014? Of toen we in 2017 de mijlpaal van 20.000 bezoekers haalden? En we in dat jaar óók voor het eerst een eigen camping mét silent disco hadden. De grootste van Oost-Nederland! Of 2018: tien jaar Freshtival met wereldster Sean Paul! En in 2019 hadden we nog zo’n wereldster: Jason Derulo! Weet je nog? Kippenvel.

Achter de schermen

Achter Freshtival gaat een hele wereld schuil. Want wist je dat als jij hard staat te feesten er 800 crewleden rondlopen om jou en je vrienden de tijd van je leven te geven? Van stagebouwers en cateringmedewekers tot entertainers, ticketscanners en EHBO’ers.. Maar vergeet ook niet de op- en afbouwcrew, de schoonmaakploegen en al onze leuke vrijwilligers. Stuk voor stuk zetten zij zich in voor een waanzinnig festival!