freshtival.nl

Vervoer

Alle wegen leiden naar Freshtival! Op deze pagina kun je alle informatie vinden over onder andere busreizen, parkeertickets, pendelbussen en de routebeschrijving naar het festivalterrein.

Nog niet alle informatie is beschikbaar; binnenkort meer!

Alle wegen leiden naar Freshtival!

Vervoer

Auto

Dit jaar weer parkeren rond het Rutbeek

Kom je met de auto naar het festival? Als je Freshtival als bestemming in je navigatiesysteem in wilt voeren is het adres Haaksbergerstraat 1010, 7548 PC in Enschede.

Zet je navigatiesysteem uit zodra je de gele verkeersborden met Freshtival erop ziet. Vanwege het festival zijn de gangbare wegen afgesloten en de gele borden wijzen je de snelste weg richting het festivalterrein. De verschillende parkeertickets zijn verkrijgbaar in onze ticketshop.

  • Festival: het is circa 20 min lopen naar de entree van het festival.
  • Camping: het is circa 10 min lopen naar de entree van de camping.

Let op: kom je met aanhangwagen? Dan heb je hiervoor een extra parkingticket voor nodig. 

De politie treedt streng op tegen verkeerd parkeren. Voorkom een boete en volg netjes de instructies op van onze medewerkers.

Vervoer

Busreizen

Nederland

Onbezorgd met de bus naar Freshtival?
Onze partner Eleven Travel helpt jou hier graag bij!

Kies een opstapplaats bij jou in de buurt, vraag een eigen opstapplaats aan vanaf 7 personen of organiseer een eigen busreis als je met een groep van 20 personen of meer bent.

Voor groepen hebben ze leuke beloningen, zoals gratis entreetickets en cash.Ga voor meer informatie naar de website van Eleven Travel!

Vervoer

Camping

Overnachten op steenworp afstand

Zeg nou zelf… Wat is mooier dan met jouw vrienden te overnachten op steenworp afstand van het festivalterrein? Geen geklooi met het openbaar vervoer of geruzie wie er dit jaar moet bobben, maar gewoon lekker relaxed chillen op de enige echte Freshtival-camping: Fresh Village, pal naast het festivalterrein. Overtuigd? Bestel gauw je campingticket via onze ticketshop!

Alle informatie over onze camping, Fresh Village, kun je vinden op de speciale Fresh Village website.

Vervoer

Hotel

Voor de luxepoezen

Is kamperen niet jouw ding? En ben je op zoek naar iets meer luxe? Maar wil je toch dichtbij het festival overnachten? Maak er dan een tof weekend (of nacht) van in een hotel. Hotels zul je echter wel zelf moeten regelen, dat hebben wij niet voor je gedaan.

Vervoer

Halen & Brengen

Weggebracht en/of opgehaald?

Opgehaald en weggebracht?

– Personenauto’s + kleine taxibusjes (max 9 pers.):
Maak dan gebruik van de ‘Halen & Brengen’-locatie. Deze wordt duidelijk met gele borden (BRENGEN/HALEN) aangegeven en is goed bereikbaar voor zowel de festivalgangers als de chauffeurs. Looptijd naar de entree: circa 15 min.

– Grote taxibussen (groter dan 9 pers) + Touringcars:
Maak dan gebruik van de ‘Touringcars’-locatie. Deze wordt duidelijk met gele borden (TOURINGCARS) aangegeven en is goed bereikbaar voor zowel de festivalgangers als de chauffeurs. Looptijd naar de entree: circa 25 min.

Let op voor de terugweg: aangezien er vaak maar een beperkt aantal taxi’s is, kan het moeilijk zijn er een te krijgen!

De politie handhaaft de parkeer- en stopverboden zeer streng.

Vervoer

Eigen touringcar

Organiseer je zelf een busreis?

Organiseer je zelf een busreis? Meld je dan aan via ons contactformulier. Vertel ons het volgende: je busmaatschappij, aantal personen, aantal touringcars, de dag (vrijdag, zaterdag of zondag), verwachte aankomsttijd en of de bus tijdens het event blijft staan.

– Grote bussen (groter dan 9 pers) + Touringcars:
Zowel de bussen die blijven staan, als de bussen die niet blijven staan… Volg de borden – TOURINGCARS. Deze borden worden vanuit de diverse wegen naar het Recreatiepark Rutbeek goed aangegeven. (Advies: Navigatieadres: Achterhofweg 22, Enschede). Looptijd naar de entree: circa 25 min.

Volg op locatie de verdere instructies volgen van de traffic medewerkers.

Vervoer

Taxi

Want niemand wil bobben

Geen zin in die ‘BOB-jij-of-ik’ discussies? Bestel een taxi en maak goede (prijs)afspraken. Let op: de terugweg. Omdat er vaak beperkt aantal taxi’s beschikbaar is, kan het lastig zijn om er eentje te krijgen!

– Personenauto’s + kleine taxibusjes (max 9 pers.): 
Maak dan gebruik van de ‘Halen & Brengen‘-locatie. Deze wordt duidelijk met gele borden (BRENGEN/HALEN) aangegeven en is goed bereikbaar voor zowel de festivalgangers als de chauffeurs. Looptijd naar de entree: circa 15 min.

– Grote taxibussen (groter dan 9 pers.) + Touringcars :
Maak dan gebruik van de ‘Touringcars’-locatie. Deze wordt duidelijk met gele borden (TOURINGCARS) aangegeven en is goed bereikbaar voor zowel de festivalgangers als de chauffeurs. Looptijd naar de entree: circa 25 min.

De politie handhaaft de parkeer- en stopverboden zeer streng.

Vervoer

Trein

De grote gele rups

Met de trein is Freshtival uitstekend bereikbaar! Vanaf NS-station Enschede worden pendelbussen ingezet. Op het NS-station is duidelijk aangegeven waar de pendelbussen vertrekken. Bekijk vooraf goed wanneer de laatste trein vertrekt en houd hier dus ook rekening mee.

Pendelbustijden:

Vrijdag: 10:00u – 19:00u
Zaterdag: 13:00u – 01:00u
Zondag: 13:00u – 01:00u
Maandag: 08:00u – 13:00u

De pendelbussen rijden af en aan. Er zijn geen vaste aankomst- of vertrektijden. Pendelbustickets zijn retourtickets en zijn verkrijgbaar in onze ticketshop.

Vervoer

Fiets, Brommer & (deel)scooter

Want wij blijven Nederlanders

Er is een gratis stalling gelegen nabij de entree en wordt via bewegwijzering duidelijk aangegeven. De loopafstand naar entree van het festival is circa 15 min.

Kom je met de elektrische fiets?
De accu van de fiets mag mee naar binnen om vervolgens in het kluisje op te bergen.

Kom je met een deelscooter? 
Let op dat de uitchecklocatie tijdens Freshtival is gewijzigd en dat je tijdens het festival enkel en alleen kunt uit/inchecken in onze fietsenstalling.

Let op: Er is geen plek om je elektrische fiets op te laden.
Let op: de stalling is niet bewaakt! Fietsen en brommers die toegangspaden of calamiteitenrouters verhinderen, worden verwijderd.

Vervoer

Pendelbussen

Zaterdag en zondag

Op zaterdag en zondag zullen er pendelbussen rijden van station Enschede Centraal naar het festivalterrein. Op het NS-station is duidelijk aangegeven waar de pendelbussen vertrekken. Deze bussen blijven gedurende het hele evenement heen en weer rijden.

Terugreis Houd voor de terugreis rekening met een eventuele wachttijd bij de pendelbushalte, extra reistijd voor het halen van je spullen uit kluisjes, de looproute naar de pendelbushalte en tot slot natuurlijk je laatste trein!

Pendelbustijden:

Vrijdag: 10:00u – 19:00u
Zaterdag: 13:00u – 01:00u
Zondag: 13:00u – 01:00u
Maandag: 08:00u – 13:00u

De pendelbussen rijden af en aan. Er zijn geen vaste aankomst- of vertrektijden. Pendelbustickets zijn retourtickets en zijn verkrijgbaar in onze ticketshop.

Vervoer

Camper / Caravan / Vouwwagen

Je neemt je eigen dakje mee…

Zeker weten! Heb je onlangs op Marktplaats nog een oude caravan op de kop getikt? Of staat er nog een vouwwagen in de schuur? Meenemen die handel! Het is namelijk ook mogelijk om op Fresh Village, de camping te staan met je camper, caravan of vouwwagen. Je hebt voor dit voertuig wel een apart ticket nodig genaamd: ‘Caravan/Camper Ticket (met stroom)’. Deze tickets zijn verkrijgbaar in onze ticketshop (beperkte beschikbaarheid).

Bekijk in onze FAQ de voorwaarden waar de camper, caravan of vouwwagen aan moet voldoen om te worden toegelaten op Fresh Village.

Overnachten op de parkeerplaats is niet toegestaan.