Vervoer

Alle wegen leiden naar Freshtival! Op deze pagina kun je alle informatie vinden over onder andere busreizen, parkeertickets, pendelbussen en de routebeschrijving naar het festivalterrein.

Alle wegen leiden naar Freshtival!

Vervoer

Auto

Dit jaar weer parkeren rond het Rutbeek

Kom je met de auto? Als je Freshtival als bestemming in je navigatiesysteem in wilt voeren is het adres Haaksbergerstraat 1010, 7548 PC in Enschede.
Zet je navigatiesysteem uit zodra je de gele verkeersborden met Freshtival erop ziet. Vanwege het festival zijn de gangbare wegen afgesloten en de gele borden wijzen je de snelste weg richting het festivalterrein. De verschillende parkeertickets zijn verkrijgbaar in onze ticketshopLet op: de locaties voor de zaterdag & zondag verschillend. Bekijk hier de vervoerskaarten voor zaterdag & zondag.

De politie treedt streng op tegen verkeerd parkeren. Voorkom een boete en volg netjes de instructies op van onze medewerkers.

Vervoer

Busreizen

Nederland

Via onder andere Event Travel en Party-Vervoer.nl kun je het busvervoer regelen naar Freshtival. Je kunt opstappen vanuit 220 plaatsen in heel Nederland. Naast een busplaats is het ook mogelijk om een combikaart te reserveren. Hiermee kan je voordeel oplopen tot wel € 10,- !

Weekend + Camping
Klik hier voor info en prijzen via Party-vervoer.nl
Klik hier voor info en prijzen via Event Travel 

Zaterdag
Klik hier voor info en prijzen via Party-vervoer.nl
Klik hier voor info en prijzen via Event Travel 

Zondag
Klik hier voor info en prijzen via Party-vervoer.nl
Klik hier voor info en prijzen via Event Travel

Vervoer

Camping

Overnachten op steenworp afstand

Zeg nou zelf… wat is mooier dan met jouw vrienden te overnachten op steenworp afstand van het festivalterrein? Geen geklooi met het openbaar vervoer of geruzie wie er dit jaar moet bobben, maar gewoon lekker relaxed chillen op de enige echte Freshtivalcamping: Fresh Village, pal naast festivalterrein. Lees hier alles over Fresh Village! Overtuigd? Bestel gauw je campingticket via de ticketpagina!

Vervoer

Hotel

Voor de luxepoezen

Is kamperen niet jouw ding? En ben je op zoek naar iets meer luxe? Maar wil je toch dichtbij het festival overnachten? Maak er dan een tof weekend (of nacht) van in één van de vele hotels in en rondom Enschede.

Vervoer

Kiss & Ride

Weggebracht en/of opgehaald?

Opgehaald en weggebracht? Maak dan gebruik van de ‘Kiss & Ride’ locatie. Deze wordt duidelijk met gele borden aangegeven en is goed bereikbaar voor zowel de festivalgangers als de chauffeurs. De politie handhaaft de parkeer- en stopverboden zeer streng. Let op: de locaties voor de zaterdag & zondag verschillend. Bekijk hier de vervoerskaarten voor zaterdag & zondag.

Vervoer

Eigen touringcar

Organiseer je zelf een busreis?

Organiseer je zelf een busreis? Meld je dan voor a.s. vrijdag aan via ons contactformulier. Vertel ons het volgende: je busmaatschappij, aantal personen, aantal touringcars, verwachte aankomsttijd en of de bus tijdens het event blijft staan. Let op: de locaties voor de zaterdag & zondag verschillend. Bekijk hier de vervoerskaarten voor zaterdag & zondag.

  • Bussen die niet blijven staan kunnen de bezoekers afzetten bij de Kiss & Ride-spot. Deze borden worden vanaf de Intratuin Enschede (Navigatieadres: Achterhofweg 22, Enschede) duidelijk aangegeven.
  • Bussen die wel blijven staan moeten vanaf hier de borden Touringcars volgen en op locaties de verder instructies volgen van de traffic medewerkers.
Vervoer

Taxi

Want niemand wil bobben

Geen zin in die ‘BOB-jij-of-ik’ discussies? Bestel een taxi! Zorg er wel voor dat de chauffeur de gele borden ‘TAXI’ volgt richting de taxistandplaats. Deze ligt op loopafstand van het festivalterrein. Als je het festivalterrein verlaat, staan er taxi’s bij de speciale taxi standplaats. Let op: de locaties voor de zaterdag & zondag verschillend. Bekijk hier de vervoerskaarten voor zaterdag & zondag.

Vervoer

Trein

De grote gele rups

Met de trein is Freshtival uitstekend bereikbaar! Vanaf NS-station Enschede worden pendelbussen ingezet. Op het NS-station is duidelijk aangegeven waar de pendelbussen vertrekken.

Bekijk vooraf goed wanneer de laatste trein vertrekt en houd hier dus ook rekening mee.

Pendelbustijden:

  • Zaterdag: 9:00 – 0:30
  • Zondag: 10:00 – 0:30
  • Maandag: 11:00 – 14:00
Vervoer

Fiets

Want wij blijven Nederlanders

Niets Hollandser dan lekker op je fiets naar Freshtival. Er is een gratis stalling gelegen nabij de entree en wordt via bewegwijzering duidelijk aangegeven. Bekijk hier de vervoerskaarten voor zaterdag & zondag. Verkeerd geparkeerde fietsen worden verwijderd.

Let op: de fietsenstalling is niet bewaakt! Fietsen en brommers die toegangspaden of calamiteitenrouters verhinderen, worden verwijderd.

Vervoer

Pendelbussen

Ook voor de camping!

Op zaterdag, zondag en maandag zullen er pendelbussen rijden van station Enschede Centraal naar het festivalterrein. Op het NS-station is duidelijk aangegeven waar de pendelbussen vertrekken. Deze bussen blijven gedurende het hele evenement heen en weer rijden.
Terugreis Houd voor de terugreis rekening met een eventuele wachttijd bij de pendelbushalte. Houd tevens rekening met extra reistijd voor het halen van je spullen uit kluisjes en de looproute naar de pendelbushalte. Pendelbustickets zijn zowel online in onze ticketshop als op locatie verkrijgbaar.

Pendelbustijden:

  • Zaterdag: 9:00 – 0:30
  • Zondag: 10:00 – 0:30
  • Maandag: 11:00 – 14:00
Vervoer

Camper / Caravan / Vouwwagen

Je neemt je eigen dakje mee…

Zeker weten! Heb je onlangs op Marktplaats nog een oude caravan op de kop getikt? Of staat er nog een vouwwagen in de schuur? Meenemen die handel! Het is namelijk ook mogelijk om op Fresh Village, de camping te staan met je camper, caravan of vouwwagen. Je hebt voor dit voertuig wel een apart ticket nodig genaamd: ‘Caravan/Camper/Vouwwagen Ticket’. Deze tickets zijn reeds uitverkocht.

Let op: Enkel voertuigen die daadwerkelijk ingeschreven staan als ‘kampeervoertuig’ worden toegestaan. Tijdelijk omgebouwde voertuigen met een matras erin dus niet. Caravans of campers die langer zijn dan 6m worden niet toegelaten.