Belangrijk: laatste informatie voor Freshtival 2022

Categorie: Freshtival 2022
01 jun

Nog heel even… en dan mogen we je ein-de-lijk weer verwelkomen op ons prachtige eiland! Drie dagen lang trekken we hier alles uit de feestkast en zorgen we ervoor dat jij na een dagje Freshtival niet meer weet wat voor en achter is. Je snapt ‘m al: een kleine voorbereiding is nodig. We hebben de belangrijkste én laatste informatie voor je op een rij gezet, zodat je goed voorbereidt aan het grote avontuur kunt beginnen. 

Sta je op de camping? Klik hier voor de belangrijkste Camping info!

Weersvoorspellingen
Het wordt uitstekend festivalweer in Enschede! Vrijdag 24°C, zaterdag 22°C en zondag 21°C! Tijdens de festivaltijden zien we af en toe een paar wolkjes en misschien valt er een druppeltje, maar de zon is er gelukkig vooral en die laat zich van haar mooiste kant zien! Mochten er toch wat druppels vallen (en is het niet de Bar Le Duc water-area), weet dan dat Freshtival voldoende tenten en overkappingen heeft en dat alle area’s houten vlonders hebben.

TIP: neem een trui mee voor de avond. Want hoe lekker weer het overdag ook is, ’s avonds koelt het nog wel iets af. Een warme trui in de avond is dan niet verkeerd. Er zijn voldoende kluisjes waar je je spullen in op kan bergen.

Zonnebrand mag mee als:

  • het smeerbaar is (geen sprays)
  • het nog in een nieuwe verpakking zit

LET OP: er zijn geen sigaretten verkrijgbaar – verboden te roken in de tenten en onder overkappingen!
Ook dit jaar zijn er geen sigaretten verkrijgbaar op het festivalterrein! Het is verboden om te roken in tenten en onder overkappingen. Hier controleren we streng op – bij overtreding zijn wij genoodzaakt je van het terrein te verwijderen.

 Wanneer begint en eindigt Freshtival?

  • Op vrijdag 3 juni (enkel voor campingbezoekers): van 12:00 – maandag 12:00.
    Een deel van het festivalterrein gaat om 16:00 uur open tot 04:00 uur voor de grootste Pre-Party tot nu toe: 6 knotsgekke area’s met een heleboel topartiesten en lekkere foodtrucks.
  • Op zaterdag 4 juni: open van 12:00 uur tot 00:00 uur. Voor het eerst sluiten we ook de zaterdag af met een vuurwerkshow. Op de camping gaat het feest uiteraard door met verschillende afterparty’s tot 04:00 uur.
  • Op zondag 5 juni (Eerste Pinksterdag): open van 12:00 uur tot 00:00 uur. Ook de zondag sluiten we af met een vuurwerkshow. Op de camping halen we uiteraard nog even door in allerlei afterparty’s tot 04:00 uur. Want waarom zou je naar huis gaan als er nog zoveel te beleven is?

 Tickets
We verbreken dit jaar opnieuw alle ticketrecords. Nog geen ticket? Wacht niet te lang meer. De Zondag is namelijk al volledig uitverkocht en er is geen deurverkoop. Koop hier de laatste tickets in onze ticketshop.

Wachtlijst voor Zondag
Nog op zoek naar dagtickets voor de Zondag? Of wil je jouw Zondagtickets verkopen? Meld je dan aan voor onze Zondag Wachtlijst. Hier brengen we ticketzoekers en ticketverkopers snel en veilig bij elkaar.

Timetable & Plattegrond
Check hier de Timetable en Plattegrond van Freshtival 2022.

Lockers
Er zijn voldoende lockers aanwezig op het festivalterrein (en op de camping voor campingbezoekers). Dit zijn lockers met een code en dus de hele dag te gebruiken. Formaat van een kluisje is: 30 cm breed, 40 cm diep en 24 cm hoog.

Munten
Op het festivalterrein betaal je met munten. Deze zijn te koop op het festivalterrein met PIN, cash of creditcard. 
Tip:
bestel je munten alvast online om op het festivalterrein tijd te besparen. Bestel ze hier.

➜ Tickets kwijt?
Dat snappen we wel na zoveel jaar. Laat je ticket(s) opnieuw naar je toesturen door hier je mailadres in te vullen.

➜ Tickets personaliseren
Personaliseer je ticket(s) voordat je naar Freshtival toekomt. Bekijk onze instructievideo’s om te zien hoe je dat eenvoudig doet.

Moet ik mijn weekendticket beide dagen meenemen?
Ja, een weekendticket is persoonsgebonden en moet daarom elke dag opnieuw bij de hoofdentree gescand en op naam gecontroleerd worden.

Legitimatie
Neem ten alle tijden je ID-kaart, rijbewijs en/of paspoort mee. Let op! Een kopie of een foto op je telefoon is niet rechtsgeldig. Is je ID-kaart kwijt of verlopen? Maak hier dan melding van bij je gemeente voor een Verklaring van Vermissing. Samen met een pasje of document dat aantoont dat jij het bent, kun je jezelf vervolgens legitimeren.

Belangrijk! Wat mag WEL én WAT niet mee naar het festivalterrein?
In verband met veiligheidsredenen is het NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant rollers, haarlak, parfum etc.). Zonnebrand is enkel toegestaan in een tube vorm en mag dus niet mee naar binnen wanneer het in een spray zit.

Ook eten en drinken mag niet mee naar binnen. We hebben de lekkerste foodtrucks en barretjes op het terrein met een ruim aanbod, ook vega(n). Bekijk hiervoor onze food & drinks line up. Eten/medicijnen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen (i.c.m. een medicijnpaspoort, recept of doktersverklaring) mee naar binnen op het evenemententerrein. Te laat met aanvragen? Neem iets mee waarmee onze beveiliging ziet dat je de medicijnen of eten/vloeistoffen écht nodig hebt.

Glutenallergie?
Op het terrein hebben we in zeer geringe maten glutenvrij eten. We begrijpen dat je geen enkel risico wilt hebben op kruisbesmetting of dat het aanbod misschien te beperkt is. Je kunt bij hoge uitzondering dan je eigen (dus voor 1 persoon) glutenvrije eten meenemen. Let op: geef dit bij binnenkomst aan tijdens de visitatie, zodat de beveiliging hiervan op de hoogte is.

➜ Vragen die hierboven nog niet staan?
Check onze uitgebreide FAQ’s waar we op veel vragen al antwoord geven.

➜ Tot slot
Kijk voor vertrek altijd op onze website. Bij Nieuws vind je vooraf en tijdens het festival de laatste informatie. Geniet van Freshtival, zorg goed voor jezelf en iedereen om je heen én laat je lekker meevoeren door de Freshtival gekte. Tenslotte is dat hoe Freshtival is bedoeld.

Tip #1:
Regel nu alvast je munten, pendelbus, parking of koude sixpack bier online! Zo bespaar je tijd en sta je in no-time op de dansvloer met een drankje in je hand. Regel hier.

Tip #2:
Voor in de auto, trein of bus: de Freshtival Weekend Spotify Playlist, bomvol lekkere Fresh hits. Dikke warming up voor onderweg.

Tip #3:
Volg ons op Instagram voor de dikste foto’s en hilarische video’s tijdens Freshtival. We houden je ook hier up-to-date.

Heb je nog steeds een onbeantwoorde vraag of is er iets onduidelijk? Check eerst goed onze FAQ of vervoerspagina, voordat je ons een mailtje stuurt. Dat scheelt jou wachten op ons antwoord en het scheelt ons weer tijd die we liever besteden aan het nog leuker en mooier maken van het festival.

Terug naar het overzicht