FAQ

Hier vind je alles wat je wil en moet weten over Freshtival! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje via onze contactpagina!

Hoe en wat?

FAQ

Tickets

Jouw toegang tot Freshtival

Hoe zet ik mijn ticket op naam?

Je gekochte Freshtival tickets moeten eerst op naam gezet worden voordat je ze ontvangt. Hoe dit werkt? Lees snel verder!

 • Na aankoop van je tickets ontvang je een bevestigingsmail van Paylogic. Hier vind je een link naar de pagina om voor iedere ticketontvanger zijn of haar persoonlijke informatie toe te voegen. Klik na het invullen op doorgaan!
 • Controleer goed of de gegevens juist zijn ingevuld en klik op bevestig. De personalisatie van je ticket(s) is afgerond.
 • Je ontvangt een e-mail met daarin de gepersonaliseerde tickets. Zorg dat je voor uiterlijk vrijdag 18 mei 2018 – 12:00 je tickets hebt gepersonaliseerd.
Kan ik mijn gepersonaliseerde ticket nog wel verkopen of wijzigen?

Heb jij een ticket overgekocht van iemand die al gepersonaliseerd was? Of zou je toch iemand anders mee willen nemen naar Freshtival? Geen probleem, er zijn twee verschillende mogelijkheden om dit op te lossen.

 1. Verkoop je tickets via Ticketswap.  Freshtival heeft namelijk een samenwerking met dit platform!
  SecureSwap betekent dat de verkochte tickets worden worden omgeruild voor een nieuw ticket die direct op naam van de nieuwe eigenaar staan. Het oude ticket, dat nog in bezit is van de verkoper, is daarmee automatisch ongeldig. Hierdoor is het 100% veilig om je tickets via dit platform te verkopen en te kopen. Klik hier om te swappen!
 2. Via de speciale ‘Name Change Module’ van Paylogic kun je jouw ticketgegevens snel en eenvoudig aanpassen. Houd er wel rekening mee dat voor het aanpassen €3,- per ticket in rekening wordt gebracht.

Het overdragen van tickets is mogelijk tot vrijdag 18 mei 2018 – 12:00 uur!

Ik heb een ticket gekocht maar heb deze niet ontvangen óf ik kan deze nergens meer terugvinden. Wat nu?
 • Ga naar de inlogpagina van Paylogic
 • Log in met je Paylogic account
 • Kies bovenin het menu > E-mails of Bestellingen
 • Zoek de desbetreffende e-mail/bestelling

Kom je er niet uit? Geen probleem! Je kunt altijd contact opnemen met Paylogic Customer Service via de e-mail of telefoon.

Mijn ticket is gestolen. Wat moet ik doen?

Stuur een mail naar customerservice@paylogic.com en vermeld je bestelnummer en een betaalbewijs. Paylogic kan je nieuwe tickets opsturen en de oude blokkeren.

Verkopen jullie nog kaarten aan de deur?

Als Freshtival niet uitverkocht is, zullen er nog kaarten aan de deur verkrijgbaar zijn. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates!

Moet ik de ticket(s) op A4-formaat en in kleur printen?

Als je je ticket(s) print, doe dit dan op A4-formaat, anders is de barcode te klein om te scannen. Het is echter níet noodzakelijk om de tickets in kleur te printen (tenzij specifiek vermeld op het ticket). De barcode is het belangrijkste, dus zorg ervoor dat deze duidelijk zichtbaar is!

Het is ook mogelijk om je ticket te laten scannen vanaf je mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken voordat je naar Freshtival gaat, zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt.

Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Kunnen tickets ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon?

Ja, het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt. Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Hoe kom ik aan mijn pre-sale munten?

Na binnenkomst kun je je munten ophalen bij de pre-sale kassa’s middels je geprinte ticket of via het ticket op je mobiel. De pre-sale kassa’s staan aangegeven op het floorplan.

Waar kan ik een pendelbusticket kopen?

Je kunt pendelbustickets (retour) hier online bestellen voor €10,75 per stuk (incl. servicekosten), maar deze zijn ook ter plaatse (op Enschede Centraal) verkrijgbaar. Voor meer informatie over de pendelbustickets check onze vervoerspagina.

Let op: er zijn geen tickets te koop voor een enkele reis. Bij het opstappen na afloop van Freshtival is het dus niet mogelijk om nog een pendelbusticket te kopen; het ticket moet je dan dus al hebben.

Is Freshtival uitverkocht?

Nee, zodra Freshtival uitverkocht is zullen we dit melden bij het nieuwsgedeelte op onze website en onze Facebookpagina!

FAQ

Het festival

Alles wat je wil weten over Freshtival

Wat is Freshtival?

Freshtival is een dancefestival in Enschede tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 19 en zondag 20 mei 2018.

Twee dagen vol gekkigheid, amusement, dansen, losgaan, lachen en genieten!

Wat zijn de openingstijden van Freshtival?

Fresh Village (camping)
zaterdag 10:00 – maandag 12:00
Freshtival zaterdag 19 mei
14:00 – 00:00
Freshtival zondag 20 mei
12:00 – 00:00

Hoe oud moet ik zijn?

Freshtival is toegankelijk vanaf 18 jaar en ouder. Bij twijfel zullen we om een geldig legitimatiebewijs vragen. Als je echter in dezelfde maand van het festival nog 18 wordt, in dit geval in mei, word je nog toegelaten tot het festival.

Dus stel: Iemand komt binnen bij Freshtival en er wordt getwijfeld aan zijn/haar leeftijd. In dat geval kan de beveiligingsmedewerker vragen om een geldig identiteitsbewijs (kopie is dus níet geldig!). Als de desbetreffende persoon in diezelfde maand nog 18 wordt (dus in mei), mag diegene doorlopen. Wordt hij/zij een maand later pas 18, dus in dit geval in de maand juni, dan moet hij/zij helaas worden geweigerd.

Wat mag ik niet meenemen naar Freshtival?

Food & Beverages – Het is niet mogelijk om eten en drinken het festivalterrein op te nemen. Er is voldoende mogelijkheid om te eten en te drinken op Freshtival. Heerlijke hapjes uit alle windstreken, pizzapunten, patat, burgers: Freshtival heeft het echt allemaal!

Vloeistoffen – In verband met veiligheidsredenen is het ook NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant rollers, haarlak etc.). Op het terrein is voldoende mogelijkheid om je even op te frissen of je kapsel bij te werken.

Drugs, wapens en andere verboden middelen – Kortom: alles waarmee je jezelf of iemand anders mee kunt bezeren of letsel toebrengen. Bij de ingang hangt een complete lijst met alles wat verboden is. Gelukkig zijn er nog veel meer dingen wel toegestaan!

Tot hoe laat kan ik het festivalterrein nog op?

Het is op zowel de zaterdag als de zondag nog mogelijk om tot 22:00 uur het terrein van Freshtival te betreden met een geldig ticket.

Kan ik het festivalterrein tussendoor verlaten?

Als je een campingbandje hebt is dit mogelijk (via de campingentree). Heb je geen campingbandje dan is dit helaas niet mogelijk.

Wanneer wordt de timetable bekend gemaakt?

Dit zal ongeveer een week voor Freshtival gebeuren.

Wanneer wordt de floorplan bekend gemaakt?

Dit zal ongeveer een week voor Freshtival gebeuren.

Hoe kan ik betalen op Freshtival?

Op Freshtival betaal je met muntjes die je het hele weekend kan gebruiken. De muntjes kan je halen met je pinpas/creditcard (Mastercard/VISA/Maestro) en contant.

Kun je de munten van de zaterdag ook gebruiken voor zondag?

Ja, de munten voor Freshtival 2018 zijn op beide dagen geldig, zowel op het festivalterrein als op de camping.

Kunnen de munten van vorig jaar nog gebruikt worden?

Nee, deze zijn niet meer geldig.

Zijn er lockers?

Zeker weten! Je kunt een locker huren bij de ingang van Freshtival en op de camping. In deze kluisjes kun je makkelijk en veilig je spullen opbergen. Formaat van een kluisje is: 30 cm breed, 40 cm diep en 24 cm hoog.
Op de camping zijn ook een beperkt aantal Large kluisjes beschikbaar: 30 cm breed, 40 cm diep en 39 cm hoog.

Het vooraf aanschaffen van een voucher of code kan via onze ticketpagina.

Help! Mijn mobiel is leeg... Wat nu?

Geen zorgen! Ook hier hebben we aan gedacht. Er zijn powerbanks bij alle merchandisestands, freshpoints en bij de supermarkt op de camping te verkrijgen. Je kunt ze huren voor €5,- + €7,- borg.

Mag ik een selfiestick of GoPro meenemen?

Een selfiestick is toegestaan, net als een GoPro. Schiet een leuke foto of maak een tof filmpje, maar zorg er wel voor dat je andere mensen niet tot last bent.

Wat is het huisreglement / campingreglement?

Het is belangrijk om het huisreglement / campingreglement te lezen voor je het terrein op gaat, dan weet je namelijk precies wat je van jezelf en je festivalbezoekers mag verwachten. Je vindt de huisregels vlak voor de entree. Neem er even de tijd voor, we hebben het zo kort mogelijk gehouden.

Wat kan ik allemaal eten en drinken?

Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan eten en drinken op het festival. Met een gevarieerd aanbod kun je kiezen uit verschillende dranken, cocktails, snacks, maaltijden, ijs en fruit. Het is niet toegestaan om eigen eten of drinken mee te nemen het terrein op.

Is er stromend water?

Bij de toiletten is stromend water aanwezig.

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe kan het ons niet gek genoeg zijn, het enige dat we niet willen is beledigende, racistische, veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. Freshtival is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen!

Ik ben pasgeleden bevallen en zoek wat privacy tijdens Freshtival!

Elk jaar zijn we weer verheugd met het aantal jonge moeders dat Freshtival niet wil missen! Deze jonge moeders hebben soms een momentje nodig om wat zaakjes te regelen. Dit kan uiteraard bij ons in de EHBO en hoef je niet vooraf te melden : -)

Mag ik banners, flyers of spandoeken ophangen op Freshtival?

Promotie is verboden op en rondom het terrein van Freshtival. Hier zal dan ook streng op gecontroleerd worden. Eventuele boetes en/of schoonmaakkosten zullen op de desbetreffende personen en/of organisaties verhaald worden. Wees dus gewaarschuwd!

Voor advertentiemogelijkheden kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Zijn jullie voorbereid op slecht weer?

Freshtival heeft vele tenten, deze bieden je te allen tijde een droog onderkomen en hier heb je alle mogelijkheden om keihard door te feesten! Daarnaast hebben we bij alle area’s houten vloeren liggen zodat je niet in de modder hoeft te lopen. We hebben natuurlijk ook poncho’s. Dus weer of geen weer; het is altijd Freshtival weer!

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na Freshtival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Zaken als paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen worden afgegeven bij het gemeentehuis en worden daar direct vernietigd. Andere voorwerpen zoals telefoons en sleutels worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ geplaatst.

FAQ

Vervoer

Van A naar Freshtival

Heb jij een vraag over vervoer?

Dan kun je het beste even kijken op onze vervoerpagina. Hier staat alles overzichtelijk en duidelijk onder elkaar.

FAQ

Camping

Blijf je slapen?

Waar is Fresh Village?

De camping ligt dichtbij het festivalterrein op Recreatiepark Het Rutbeek. Zo ben je binnen no-time van je tent, bij je favoriete area. Huppelend heen, kruipend terug! Het navigatieadres is Haaksbergerstraat 1010, 7548 PC Enschede. Zet je navigatie uit zodra je de gele borden ‘Camping’ ziet.

Wanneer is de camping open?

Fresh Village opent haar magische deuren op zaterdag 19 mei om 10:00 en sluit vervolgens op maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) om 12:00.

Hoe kom ik op de camping?

Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan vanaf Enschede Centraal Station de pendelbus richting Fresh Village. Hij dropt jou en al je spullen meteen voor de ingang, waardoor je niet nog een heel stuk met je spullen hoeft te slepen. Een retourticket voor de pendelbus koop je hier.

Pendelbustijden:

 • Zaterdag: 9:00 – 0:30
 • Zondag: 10:00 – 0:30
 • Maandag: 11:00 – 14:00

Kom je met de auto?
Met een geldig camping parkeerticket heb je toegang tot het parkeerterrein dat direct naast de camping ligt.

Check voor meer informatie over vervoer ook deze pagina.

Wanneer heb je toegang tot de camping?

Je kunt Fresh Village alleen betreden met een geldig campingticket. Deze scoor je hier. Bij de ingang wordt gecontroleerd of je bagage voldoet aan de regels. Lees dus van tevoren goed het campingregelement door om te weten wat je wél en niet mee mag nemen.

Ik heb een Fresh Village ticket! Kan ik tussendoor de camping verlaten?

Yep! No problem. Met een bandje (camping + festival) kun je het terrein verlaten (via de campingentree) en terugkeren zonder probleem. Het is alleen maar één keer mogelijk om drank mee te nemen, hier word je ook op gecontroleerd.

Moet ik in een tent slapen?

Niets moet, alles mag! Naast je eigen opgezette tentje zijn er nog tal van mogelijkheden op Fresh Village. Je checkt ze hier! Neem bijvoorbeeld je eigen caravan of camper mee of ga voor een vooropgezette Festipi!

Mag ik met mijn caravan/camper op de camping staan?

Zeker weten! Heb je onlangs op Marktplaats nog een oude caravan op de kop getikt? Of staat er nog een vouwwagen in de schuur? Meenemen die handel! Het is namelijk ook mogelijk om op Fresh Village te staan met je camper, caravan of vouwwagen. Je hebt voor dit voertuig wel een apart Upgrade-ticket nodig genaamd: ‘Caravan/Camper/Vouwwagen Ticket’. Deze tickets zijn reeds uitverkocht.

Let op: Enkel voertuigen die daadwerkelijk ingeschreven staan als ‘kampeervoertuig’ worden toegestaan. Tijdelijk omgebouwde voertuigen met een matras erin dus niet. Caravans of campers die langer zijn dan 6m worden niet toegelaten.

Hoe groot is de caravan/camperplaats?

Een caravan/camperplaats is maximum 24m2 (6m bij 4m). Het is mogelijk om hier tentjes bij te plaatsen, mits je binnen het toegewezen vak van 6m bij 4m blijft.

Wanneer kan ik inchecken?

Slaap je in een tentje? Inchecken kan dan alleen op zaterdag tussen 10:00 en 21:00 uur. En op zondag van 10:00 tot 21:00 uur.

Wanneer kan ik met mijn camper/caravan inchecken? En wanneer uitchecken?

Met je caravan/camper kun je alleen op zaterdag tussen 10:00 en 14:00 uur inchecken. Inchecken op zondag met een caravan/camper is helaas niet mogelijk! Uitchecken kan op maandag tussen 12:00 en 14:00 uur.

Hoe kan ik betalen op de camping?

Op Freshtival en Fresh Village betaal je met muntjes, die je het hele weekend kan gebruiken. De muntjes kan je op de camping halen met je pinpas/creditcard (Mastercard/VISA/Maestro), op het festivalterrein kun je ook contant betalen.

Is er stroom/water op de camping?

Op de camping zijn géén stroom- en waterpunten aanwezig bij de kampeerplekken zelf. Natuurlijk is er wel voldoende mogelijkheid voor het opladen van je telefoon, het föhnen van je haar of het drinken van een glas water.

Bij de supermarkt zijn er ook powerbanks te huur.

Mag ik eten en drinken meenemen?

Ja, eten mag je meenemen en ook je eigen drinken is toegestaan. Per persoon mag je maximaal 5 liter bier, fris of wijn (non/laag alcoholische dranken <15%) meenemen naar de camping. Glaswerk is altijd verboden!

Let op: Als je je polsbandje om hebt, is het niet toegestaan nogmaals drinken mee te nemen van buiten het terrein of de parkeerplaatsen.

Mag ik mijn medicijnen meenemen op het campingterrein?

Als je medicijnen wil meenemen naar de camping of het festival, dien je van tevoren een e-mail te sturen via dit formulier met de omschrijving van het medicijn en een doktersverklaring. Na goedkeuring, heb je toestemming om de medicijnen mee te nemen op het terrein (neem de doktersverklaring ook mee naar het evenement zelf!).

Mag ik een BBQ meenemen?

Ja! Op de camping zijn verschillende BBQ-stekkies ingericht waar jij gezellig kunt barbecueën met je vrienden. Vergeet niet dat je alleen wegwerp BBQ’s mag meenemen, dus laat die grote gevaartes maar thuis!

Mag ik een mega vuurtje stoken?

Eh, nee. Doe maar niet! We hebben op de camping chillplekjes ingericht met knisperende kampvuurtjes, maar een eigen kampvuur is verboden. Dat geldt overigens ook voor vuurwerk, grote BBQ’s etc.

Kun je douchen op de camping?

Uiteraard! Na een flinke dag feesten kan je wel een douche gebruiken en dit is helemaal gratis!

Mag je zwemmen?

Niets is lekkerder dan wanneer het zonnige lentezonnetje schijnt, een heerlijke duik te nemen in Het Rutbeek. Tussen 08:00 uur en zonsondergang is het toegestaan om te zwemmen.

Mag ik een tent opzetten voor mijn vrienden die later komen?

Ja, maar overleg dit altijd even met de aanwezige campingmeester of –juf.

Wanneer moet ik uiterlijk de camping verlaten?

Op maandag om 12:00 uur moet de hele camping weer spik en span zijn.

Wat mag absoluut niet?
 • Auto’s, fietsen, motors, scooters, aanhangwagens etc.
 • Winkelwagentjes (enkel krui- en steekwagentjes die door de visitatiepoortjes kunnen rijden zijn toegestaan)
 • Glas of andere scherpe voorwerpen
 • Huisdieren
 • Open vuur, vuurwerk, kampvuurtjes of grote BBQ’s (kleine wegwerp BBQ’s kunnen enkel op de barbecue-zone)
 • Stoomgeneratoren, accu’s, autobatterijen, aggregaten etc.
 • Geluidsinstallaties
 • Gasflessen
 • Tapinstallaties (zelf tappende vaatjes van 5L zijn toegestaan)
 • Drugs of andere verdovende middelen of middelen die als drugs gebruikt kunnen worden
 • Wapens of voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden
 • Het beklimmen en/of vernielen van hekken en/of andere installaties of infrastructuren
 • Graffiti, confetti, partypoppers, verf enz.
 • Kleding die als uitdagend of provocerend kan overkomen
 • Handel in waren (van welke strekking dan ook) zonder toestemming van de organisatie
 • Droogijs en lachgaspatronen
 • Promotiemateriaal van andere evenementen (flyers, stickers, posters, banners etc.)
 • Drones en professionele foto- & videoapparatuur

Lees hier het hele Camping reglement 

Kortom: alles dat op wat voor manier dan ook de sfeer op de camping kan verpesten. Bij twijfel of discussies over het reglement heeft de organisatie altijd het laatste woord. Bij overtreding volgt verwijdering van de camping en wordt de toegang tot Freshtival ontzegd.

FAQ

Werken & Optreden

DJ's, vrijwilligers, vacatures…

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger op Freshtival?

Jááá, graag zelfs! We zijn nog op zoek naar vrijwilligers. Wil je graag bij onze Fresh familie horen? Meld je dan aan via dit formulier!

Ik ben DJ, zou ik kunnen optreden op Freshtival? Of een demo sturen?

Helaas is dit niet mogelijk!

FAQ

Pers

Freshtival in the picture

Ik ben een fotograaf/journalist, hoe kom ik aan een perskaart?

Voor persaanvragen kun je het formulier op deze pagina invullen en opsturen.

FAQ

Omwonenden

Kom je ook?

Komen omwonenden in aanmerking voor vrijkaarten?

Net zoals bij eerdere edities ontvangen direct omwonenden vrijkaarten van ons. De omwonenden die in aanmerking komen voor vrijkaarten zullen voor 20 april hier informatie over ontvangen.